fotbollsresor spanien

Fotbollsresor och Fotbollsbiljetter till Spanien och La Liga

La Liga har under långa perioder varit Världens bästa liga och haft världens bästa spelare. För att nämna några som spelat i La Liga är Maradona, Ronaldo, Messi, Ronaldinho, Zidane, Iniesta och Zlatan. Spanska ligan har under många perioder varit den bäst rankade ligan i Europa enligt UEFA:s ranking bland ligor. Dom två stora klubbarna i La Liga är FC Barcelona och Real Madrid som båda har stora troféskåp med både nationella och internationella titlar.

Primera División eller La Liga som den heter är Spaniens högsta liga i fotboll och drar till sig fans, supportrar och tittare över hela världen. I La Liga finns världskända lag som FC Barcelona, Real Madrid, Valencia, Atletico Madrid och Sevilla med mera. Spanien har som nation även vunnit flera tunga titlar som EM och VM. Spanjorerna älskar fotboll och är verkligen passionerade kring sin fotboll. En fotbollsresa till Spanien är en väldigt uppskattad resa då i Spanien hittar man under sin fotbollsresa inte bara fotboll i världsklass, men även sol, bad, vin, tapas och god mat. En fotbollsresa till Spanien passar verkligen bra in för hela familjen.

I Spanien finns det 20 klubbar som spelar i La Liga och matcherna är förlagda under hela helgerna. En match på fredagskvällen, samt flera på lördagen och söndagen och en match på måndagskvällen. Matcherna i La Liga är även lagda relativt sent på kvällen jämfört med Premier League. FC Barcelona och Real Madrid spelas oftast på Lördagar och Söndagar vilket är den bästa tiden för fotboll att spelas i Spanien. La Liga har 3:e högsta publiksnittet i Europa efter Premier League och Bundesliga.

I andra ligan Segunda som är Spanien näst högsta division hittar du 22 klubbar med ett publiksnitt runt 10 000 åskådare per match. Samma sak gäller här med att majoriteten av matcherna är förlagda under helgerna men även ibland på Fredag och Måndagskvällar.

Spanjorer älskar fotboll

Alla spanjorer älskar fotboll mer eller mindre, det spelar ingen roll om du frågar såväl barn, vuxna och äldre människor alla älskar fotboll mer eller mindre och har en åsikt vilket lag som dom gillar eller inte. På en fotbollsresa till Spanien kommer du märka av detta landets passion för fotboll oavsett om du är på en fotbollsresa i Barcelona, Madrid eller Valencia och särskilt under matchdagarna.

Att se en fotbollsmatch på Camp Nou i Barcelona eller Santiago Bernabeu är en otrolig upplevelse och en dröm för många fotbollsälskare. Givetvis är det en otrolig upplevelse att se en match tillsammans med 90 000 andra fotbollsälskare.

Vi har arrangerat fotbollsresor under en lång tid och kan verkligen gå i god för en fotbollsresa till Spanien är något utöver det vanliga.

Messi vs Cristiano Ronaldo

Under många år spelade kanske två av världens bästa fotbollsspelare någon i historien i La Liga. Leo Messi i Barcelona och Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Båda dessa spelare fullständigt dominerade i deras klubblag, i den inhemska ligan men även såväl Champions League. Leo Messi vann under sin karriär 4 Champions League titlar med FC Barcelona och Cristiano Ronaldo vann även 4 Champions League titlar med Real Madrid.

Båda dessa spelarna har gjort extremt många mål i La Liga och deras avtryck i den Spanska fotbollen kommer leva kvar länge även efter deras karriären är över. Det pågår fortfarande en lång debatt kring om vem som är ”The Goat” (Den bästa fotbollsspelaren genom tiderna) och en kommer nog fortsätta att pågå under en lång tid.

El Clásico och Spanska Derbyn

Spanien är ett land med många intressanta och klassiska derbyn. Den hetaste är El Clásico mellan den infekterade relation mellan huvudstaden Real Madrid och Katalanerna FC Barcelona och måste ansen som fotbollens största Rivalmöte. Oavsett om du på en fotbollsresa ser El Clásico i Barcelona eller i Madrid kommer du få en fotbollsupplevelse som du sen glömmer.

I spanska La Liga har vi även derbyt mellan Atletico Madrid och Real Madrid i den spanska huvudstaden som också är en stormatch med hög intensitet och otrolig atmosfär. I Södra Spanien hittar vi det andalusiska derbyt mellan Real Betis och Sevilla som är minst sagt lika passionerat. I Norra Spanien har vi Athletic Bilbao – Real Sociedad som också är ett hett derby i den spanska fotbollen.

Alla dessa derbyn är givetvis otroliga att besöka på en fotbollsresa i Spanien.

Fotbollsresor till Spanien

Spanien har under många år varit ett av de mest populäraste länderna för en fotbollsresa och speciellt för att se två av världens bästa klubbar FC Barcelona och Real Madrid. Vi har arrangerat fotbollsresor under lång tid till Barcelona och Madrid och många som åker hit på en fotbollsresa kommer ofta tillbaka. Vi hjälper er givetvis arrangera en fotbollsresa till Barcelona och El Clásico som är kanske världens största match i en inhemsk liga.

Att åka på en fotbollsresa till Barcelona är inte bara fotboll utan man får även njuta av Europas populäraste storstad för en weekend. I Barcelona hittar du charmiga kvarter kantade av tapasrestauranger, avslappnade caféer och shopping i världsklass. På en fotbollsresa kan du även kombinera i Barcelona med en eftermiddag på Barcelonas berömda strand.

Real Madrid är en av världens topp 5 största klubbar och har radat upp titlar genom historien. I den spanska huvudstaden får du ta plats på Santiago Bernabeu med en kapacitet på över 81 000 åskådare.

Spanska Liga är känt i Europa och i världen för att spela en attraktiv och teknisk fotboll. Det är flera klubbar än bara Real Madrid och FC Barcelona som lirar tekniskt. Sevilla har genom åren skördat flera internationella cuptitlar och deras lokalderby mot Real Betis är något att rekommendera för en fotbollsresa.

Lägg även till att Sevilla är en av de finaste städerna i Spanien med storslagen arkitektur. Ska du gå ut på kvällen i Sevilla för besök på restauranger och nattklubbar rekommenderas det att klä upp sig i kostym och långklänning då folket i Sevilla är kända för att klä upp sig när dom går ut till skillnad från solkusten och Barcelona som har en mer avslappnad klädkod.

I Madrid hittar du fotbollsklubben Atletico Madrid som under de senaste åren etablerat sig som en rejäl utmanare om ligaguldet i Spanien. Atletico Madrid lyckades vinna ligatiteln 2013/2014 och 2020/2021. Atletico Madrid har även en nybyggd fotbollsarena som heter Wanda Metropolitano som var värd för Champions League Finalen 2019 mellan de engelska Premier League klubbarna Liverpool och – Tottenham.

Under 2000-talet har enbart 2 andra klubbar lyckats vinna en La Liga Titel förutom FC Barcelona och Real Madrid. Förutom Atletico Madrid har Valencia lyckats knippa en ligatitel säsongen 2001/2003 och 2003/2004. I Spanien hittar du även bra resmål för fotbollsresor som till Valencia och Athletic Bilbao.

Åka på Fotbollsresa från Sverige till Spanien

Från Sverige är det väldigt enkelt att flyg till Spanien på en fotbollsresa. Flygbolagen har flera avgångar per vecka till Barcelona, Madrid och Malaga hela året runt. Till Valencia för fotbollsresor finns det oftast inga direktflyg utan man måste mellanlanda i Tyskland som oftast.

Vill man åka till Baskien på en fotbollsresa kan det vara en idé att flyga till södra Frankrike istället för att komma undan billigare.

Hotell i Spanien

Spanien är ett av de större europeiska länderna och erbjuder en stor variation på hotell. I Spanien kan du bo på allt från Airbnb, hostel till hotell. I de spanska städerna hittar du oftast klassiska cityhotell från 2 – 5 stjärniga med olika faciliteter. Utanför kuststäderna kan du även kombinera en fotbollsresa med att bo mer på ett klassiskt strandhotell med tillgång till både pool och strand.

Till skillnad från fotbollsresor till London är det spanska hotellrummen större än de engelska oftast och utan heltäckningsmattor. Många av de spanska nyare hotellen är även inredda i mer modern skandinavisk inspirerad stil.

Fotbollsresor Madrid

Vill du kunna många matcher under din fotbollsresa är Madrid en stad att rekommendera på en fotbollsresa då du kan se både Real Madrid och Atletico Madrid. I Madrid kan du även se lagen Rayo Vallecano och Getafe som spelar strax utanför centrala Madrid.

Madrid är en intressant storstad för en weekend med ett brett utbud av både shopping och uteliv. I den spanska huvudstaden hittar du det mesta när det kommer till sevärdheter. Madrid har även en bra och effektiv kommunaltrafik som gör att du kan enkelt transportera dig runt om i Madrid.

Fotbollsresor Valencia

Vill du åka på en fotbollsresa till en intressant stad med strandläge, intressant arkitektur, god mat och bra fotboll då är en fotbollresa till Valencia ett perfekt resmål. Valencia ställer alltid upp med bra fotboll på sin hemmaarena Mestalla. I Valencia hittar du även Levante om man vill se två matcher på sin fotbollsresa.

Fotbollsresor Sevilla

Fotbollsresa till Sevilla är en underbar kombination med sol, god mat, fina byggnader och ett välklätt folk. Sevilla har som oftast bra väder och erbjuder både Sevilla och Real Betis att kolla på under sin fotbollsresa.

Fotbollsresor Barcelona

Att folk från åker på fotbollresor till Barcelona knappast är något som undgått den fotbollsintresserade. Barcelona är en gigantisk världsstad som har sedan 1992 när det spelade OS här har varit en av Europas populäraste städer att besöka som turist. Barcelona har allting att erbjuda två topplag i fotboll, god mat, en livlig stadskärna, spektakulär arkitektur, katedraler, stränder och shopping i världsklass.

På en fotbollresa till Barcelona kommer ni besöka en av Europas största arenor Camp Nou för att se stadens världslag FC Barcelona. Men det går även krydda sin fotbollresa att se RCD Espanyol. Är man inte bara intresserad utan även av handboll och basket så har FC Barcelona basketlag och handbollslag som båda tillhör toppen i Europa.

Priser fotbollsbiljetter Spanien

Stormatcherna och El Clasico är givetvis utsålda långt i förväg men på många lag runt om i La Liga går det att köpa fotbollsbiljetter även på matchdagen. Klubbarna erbjuder försäljning av fotbollsbiljetter både i biljettkassorna men även på hemsidorna. Dock släpps många av dessa biljetter till försäljning tidigast 1 vecka innan matchen, vilket kan vara fördelaktigt att köpa i förväg för att vara säker se en fotbollsmatch under sin fotbollsresa.

Det går att köpa biljetter i luckan under matchdagen, men oftast brukar det vara kö ett par timmar så det är fördel att vara i god tid. Värt att poängtera är att personalen kan oftast ingen engelska så spanska är en fördel att kunna.

Biljettpriserna till matcherna i La Liga är relativt dyra och kostar mellan 40 – 60 euro under matchdagen. Vill du sitta längre ner på arenan får du vara beredd att betala mer.

När det gäller dom två spanska giganterna Real Madrid och FC Barcelona kan det ibland finnas biljetter kvar på matchdagen men då är det oftast dom billigaste och dom biljetterna är oftast väldigt långt uppe på arenan och sikten kan vara skymd eller dålig.

Vi rekommenderar dock att köpa biljetter på bättre platser för att få den fulla upplevelsen på en fotbollsresa.

Matchdagen och stämningen i La Liga

En fotbollsmatch i La Liga är något speciellt och många lag som FC Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid lockar över 70 000 åskådare per match. Bilbao, Sevilla och Valencia har också ett stort antal på varje match. Det är oftast en festlig stämning på matchdagen många timmar innan utanför arenan.

Det erbjuds gott om barer och restauranger i området som har en familjär känsla. Alkohol går det att köpa på barer och restauranger men de spanska fansen dricker mycket mindre alkohol under matchdagen jämförbart med de engelska och Tyska fansen.

Ska du köpa en hamburgare eller korv med bröd får du leta förgäves dock på La Liga. Det säljs i regel oftast bara godis och nötter utanför arenan och inne. Spanjorerna tuggar nötter så det står härliga till och efter matcherna är det proppfullt av nötskal under alla stolar.

Väl inne på arenan så bli inte förvirrad om du inte hittar din stol. Stolsraderna är numrerade i udda och i jämna nummer. Så få inte panik om du har biljett 12, 14, 16 eller 7, 9 och 11. Stolarna är bredvid varandra.

Kontakta oss eller boka er fotbollsresa via vår hemsida idag till Spanien och La Liga. Vi besitter en stor erfarenhet av fotbollsresor och du kan känna dig trygg när du bokar en fotbollsresa via oss!

Spanska ligamästare genom tiderna:

1928-29 Barcelona

1929-30 Athletic Bilbao

1930-31 Athletic Bilbao

1931-32 Real Madrid

1932-33 Real Madrid

1933-34 Athletic Bilbao

1934-35 Real Betis

1935-36 Athletic Bilbao

1936-39 Inställt pga inbördeskrig

1939-40 Atletico Aviacion

1940-41 Atletico Aviacion

1941-42 Valencia

1942-43 Athletic Bilbao

1943-44 Valencia

1944-45 Barcelona

1945-46 Sevilla

1946-47 Valencia

1947-48 Barcelona

1948-49 Barcelona

1949-50 Atletico Madrid

1950-51 Atletico Madrid

1951-52 Barcelona

1952-53 Barcelona

1953-54 Real Madrid

1954-55 Real Madrid

1955-56 Athletic Bilbao

1956-57 Real Madrid

1957-58 Real Madrid

1958-59 Barcelona

1959-60 Barcelona

1960-61 Real Madrid

1961-62 Real Madrid

1962-63 Real Madrid

1963-64 Real Madrid

1964-65 Real Madrid

1965-66 Atletico Madrid

1966-67 Real Madrid

1967-68 Real Madrid

1968-69 Real Madrid

1969-70 Atletico Madrid

1970-71 Valencia

1971-72 Real Madrid

1972-73 Atletico Madrid

1973-74 Barcelona

1974-75 Real Madrid

1975-76 Real Madrid

1976-77 Atletico Madrid

1977-78 Real Madrid

1978-79 Real Madrid

1979-80 Real Madrid

1980-81 Real Sociedad

1981-82 Real Sociedad

1982-83 Athletic Bilbao

1983-84 Athletic Bilbao

1984-85 Barcelona

1985-86 Real Madrid

1986-87 Real Madrid

1987-88 Real Madrid

1988-89 Real Madrid

1989-90 Real Madrid

1990-91 Barcelona

1991-92 Barcelona

1992-93 Barcelona

1993-94 Barcelona

1994-95 Real Madrid

1995-96 Atletico Madrid

1996-97 Real Madrid

1997-98 Barcelona

1998-99 Barcelona

1999-00 Deportivo Coruna

2000-01 Real Madrid

2001-02 Valencia

2002-03 Real Madrid

2003-04 Valencia

2004-05 Barcelona

2005-06 Barcelona

2006-07 Real Madrid

2007-08 Real Madrid

2008-09 Barcelona

2009-10 Barcelona

2010-11 Barcelona

2011-12 Real Madrid

2012-13 Barcelona

2013-14 Atletico Madrid

2014-15 Barcelona

2015-16 Barcelona

2016-17 Real Madrid

2017-18 Barcelona

2018-19 Barcelona

2019-20 Real Madrid

2020-21 Atletico Madrid

Comments are closed.