Fotbollsresor Tyskland

Fotbollsresor Bundesliga

Fotbollsresor och Fotbollsbiljetter till Tyskland

Fotbollsresor till Tyskland har svenskar åkt på sedan urminnes tider. Dom största folkvandringarna av svenskar på fotbollsresor sedan 1975 då skåningar åkte ner i massvis till München för att se Malmö FF mot Bayern München i Europacupen och när IFK Göteborg tågade mot Hamburg för att bärga sin första Uefacuptitel. Sedan dess har vi svenskar begett oss på fotbollsresor mot Tyskland för att se fotboll och kanske köpa billig alkohol också.

De tyska fotbollsarenorna håller hög kvalité och publikupplevelsen är bland de främsta i världen ur ett supporterperspektiv. Atmosfären inne på arenorna håller hög internationell kvalité. Fördelen med fotbollsresor till Tyskland att allt är otroligt välorganiserat allt från insläpp på arenor till transportmöjligheterna till arenan.

Inne på arenorna är flödar ölförsäljningen och det är tillåtet att ta med sig sin nyköpta öl till sin plats. Fansen sköter detta exemplariskt och bidrar till en högljudd och sjungande inramning på sina fotbollsarenor.

Resväg till Tyskland

Det är enkelt att ta sig till Tyskland med flyg för en fotbollsresa. I Tyskland finns det flera stora flygplatser som trafikeras av världens största flygbolag. Dom stora flyghubbarna i Tyskland är München, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg och Berlin. Ska man åka på en fotbollsresa till Norra Tyskland kan man enkelt ta bilen från Sverige eller färjan. Det är enkelt och smidigt att åka över Öresundsbron på en fotbollsresa samtidigt som man har mer utrymme i bilen att handla öl, vin och cider på vägen hem om det är något man behöver.

Det finns även andra populära flygplatser för en fotbollsresa som Köln, Stuttgart och Bonn. Det är lite bökigare om man ska på en fotbollsresa i Sydöstra Tyskland. Men vi rekommenderar att man flyger till Prag eller Berlin och sedan tar någon av tågen till den stad du ska se en fotbollsmatch i.

Hotell och Boende i Tyskland

På en fotbollsresa i Tyskland finns många trevliga städer att besöka och något vi kan varmt rekommendera som destination på en fotbollsresa är Ruhrområdet i Västra Tyskland. Ruhrområdet är hjärtat av Tysk fotboll med många fotbollsklubbar i Bundesliga 1 och Bundesliga 2. I Ruhrområdet hittar ni fotbollslag som Schalke 04, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen, FC Köln, MSV Duisburg, Fortuna Dusseldorf, VFL Bochum.

En av de trevligaste städerna att turista runt på en fotbollsresa är Köln med gott om sevärdheter. Düsseldorf är en favorit för många på fotbollsresa också med många prisvärda hotell och ett trevligt uteliv. I Düsseldorf hittar ni i stadsdelen ”Alstadt” som är Europas längsta bargata, som är en given favorit för en utekväll i Tyskland på en fotbollsresa.

Fotbollsresa Tyskland

På en fotbollsresa kan du hitta ett svenskt inslag som när Eintracht Frankfurt fans sjunger sin kända tolkning av ”Pippi Långstrump” låten. Frankfurt är annars en stad som är känt för sitt affärscentrum som CBD område.

Hamburg är också en väldigt trevlig och omtyckt stad för fotbollsresor bland svenskar. I Hamburg hittar du stadens två klubbar som Hamburg SV och FC St Pauli. I Hamburg hittar du gott om restauranger och barer. Här finns även den kända bargatan Reeperbahn som är kantad med restauranger, barer och nattklubbar.

På en fotbollsresa i Tyskland kan man välja mellan många olika hotell, men se upp så att din fotbollsresa inte konkurrerar med någon av de stora mässorna som sker löpande i Tyskland vilket kan påverka tillgängligheten och priserna på hotell i städerna.

I Södra Tyskland på en Fotbollsresa hittar du Tysklands mest framgångsrika fotbollsklubb Bayern München som har vunnit flest Bundesliga titlar i historien. I Bayern kan du även njuta av trevliga ölhallar på din fotbollsresa.

En stad som man måste besöka minst en gång i livet är Berlin. Berlin är en otroligt intressant stad med en lång historia och en modern historia. Berlin erbjuder mycket sevärdheter, kulinariska upplevelser men man kan även på en fotbollsresa se Hertha Berlin och Union Berlin.

Transport i Tyskland

Tyskland har otroligt bra transportnätverk och kollektivtrafik i städerna men även utanför städerna. Den tyska tågtrafiken är pålitligt och har många avgångar varje dag mellan de största städerna. Boka gärna tågbiljetter i tid dock under er fotbollsresa för att spara pengar. Flertalet av de tyska städerna erbjuder även prisvärda dagskort som innefattar tunnelbana, tåg, spårvagnar och bussar som är ett bra alternativ när man ska ta sig till och från fotbollsarenan på matchdagen.

Flera klubbar i Bundesliga 1 och Bundesliga 2 erbjuder sina åskådare lokala kommunikationer på lokaltrafiken när man visar upp en giltig fotbollsbiljett till matchen. Biljetten ger en möjligheten att åka gratis kollektivtrafik under samma dag som matchen spelas alternativt ett par timmar före match och ett par timmar efter matchen är färdigspelad.

Under matchdagarna när ni är på en fotbollsresa i Tyskland sätter den lokala staden oftast in extra bussar, tåg och spårvagnar för att kunna transportera alla fotbollssupportrar på ett snabbade och smidigare sätt.

Efter matcherna brukar det vara uppradat många bussar utanför arenorna för att underlätta transporten.

Hur köper man fotbollsbiljetter till Tyskland?

De tyska fotbollsklubbarna har några av Europas största arenor, men även mest supportrar. Bundesliga är in princip lika populärt som Premier League och ligan har generellt ett väldigt högt publiksnitt och det kan vara knepigt ibland att köpa biljetter.

Det går att köpa billiga fotbollsbiljetter på ståplats i Bundesliga för 10 – 15 euro per biljett om man lyckas köpa dom direkt av fotbollsklubben. Dessa biljetter är dock svåra att få tag i då trycket på biljetterna är stort. Vissa klubbar ger även medlemmarna förtur att köpa dessa biljetter. För dig som engångsbesökare på en fotbollsresa är det därför svårt att få köpa dessa biljetter.

Det går även att köpa biljetter i biljettluckan på matchdagen, men det är väldigt stor risk att det är slutsålt och det vill man inte råka ut för på en fotbollsresa. Det svåraste laget av dem alla att få tag i fotbollsbiljetter till är Bayern München och dessa biljetter tar snabbt slut både när Bayern spelar på hemmaplan men även bortaplan. Att se en fotbollsmatch under sin fotbollsresa på ett fullsatt Allianz Arena är en oförglömlig upplevelse.

Guide om möjligheter att köpa fotbollsbiljetter direkt från klubben

Goda chanser att köpa fotbollsbiljetter

Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Hertha Berlin, Werder Bremen, Hoffenheim, RB Leipzig, Augsburg, Mainz.

Ibland kan man det finnas biljetter till försäljning

FC Köln, Borussia Monchengladbach, Armenia Bielefeld, Eintracht Frankfurt, Stuttgart

Svårt att få tag i fotbollsbiljetter

Dortmund, Schalke, Freiburg

I princip omöjligt att få tag i fotbollsbiljetter

Union Berlin, Bayern München

Fotbollsresor till Bundesliga

Bundesliga har den bästa stämningen bland alla stora ligor i Europa. Bundesliga är även en av världens största fotbollsligor med ett otroligt publiktryck. I Bundesliga kan du uppleva en häftig stämning med tusentals andra fans. I Bundesliga har du även flera storlag som du kan se under din fotbollsresa som Bayern München och Borussia Dortmund.

I Bundesliga finns det totalt 18 klubbar som spelar varje säsong och alla spelar dubbelmöten mot varandra. Matchupplägget i Bundesliga är oftast med en match på fredagskvällen, 3-4 matcher på lördagen vid 15:30 och en kvällsmatch vid 18:30. Under söndagarna spelas resten av Bundesligamatcherna utspridda över olika tider. Vissa omgångar kan även ha matcher på måndagar och mitt i veckan beroende på om det är Europacupspel samtidigt.

Fördelen med Bundesliga är att matcherna oftast bestäms med bra framförhållning till skillnad från Premier League och La Liga där matcher kan flyttas med kort framförhållning.

Dortmunds Gula Vägg

Många svenskar som åker på fotbollsresor till Tyskland vill uppleva den gula väggen i Dortmund på Signal Iduna Park. Signal Iduna Park har Europas största ståplatsläktare och har en helt otrolig inramning när Borussia Dortmund spelar sina hemmamatcher. Arenan tar in 80 000 åskådare och är oftast utsåld när Dortmund spelar sina hemmamatcher i Bundesliga.

Bayern München

Bayern München är Tysklands mest framgångsrika klubb som har vunnit flest ligatitlar av alla klubbar i Bundesliga och har vunnit över 31 titlar. Dom andra klubbarna i Bundesliga som har varit mest framgångsrika är Borussia Dortmund, Hamburg SV, Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach och Vfb Stuttgart.

Bayern München spelar sina hemmamatcher hemma på Allianz Arena i München inför i princip alltid fulla läktare. Fotbollsresor till Bayern München är otroligt populärt för fotbollsälskare runt hela världen.

Matchdagar i Bundesliga

Den tyska fotbollen är otroligt trevlig när det är matchdagar i Bundesliga och det är en otrolig stämning runt arenan och i hela städerna. Bundesligaklubbarna har insett att supportrarna är den hand som föder dem.

Förutom gratis kollektivtrafik till och från arenan som är uppskattat så känner man vibrationerna av matchen runt hela stan där fotbollssupportrarna bär stolt sin klubbs matchtröjor, halsdukar och gladligen stämmer in i klubben sånger. Runt många arenor finns även parkliknande fanzone områden där det finns foodtrucks med bratwurst, hamburgare med mera och givetvis ölservering. Det är uppdukat med bord i långa rader där man kan sitta ner och njuta av maten och drycken. Runt om finns även lokala band som bjuder på musikunderhållning och det finns även aktiviteter för barn som ska gå på matchen.

Dom större klubbarna har givetvis större områden runt sina arenor och vi rekommenderar att man är minst 90 minuter på fotbollsarenan innan sin fotbollsresa för att få den bästa upplevelse. Värt att poängtera är att säkerheten är väldigt hög och säkerhetspersonalen inte ser mellan fingrarna bara för du är en turist och man får inte ta med sig in en större väska på arenan.

Fotbollsarenorna i Bundesliga har oftast bra faciliteter och vissa klubbar har olika kortsystem där man fyller på pengar på ett kort som man sedan använder för att köpa souvenirer, öl, bratwurst med mera. Skillnaden mellan Bundesliga och Premier League är stor. I Premier League måste du dricka upp din öl eller äta upp din korv innan du går till din plats. I Tyskland kan du avnjuta av både din öl och korv samtidigt som du ser på matchen under din fotbollsresa.

Dom tyska arenorna håller bra kvalité och många är nybyggda eller renoverade. Fotbollsarenorna ger en bra sikt över hela planen. Alla tyska klubbar har också en egen låt (introsång) som hemmafansen sjunger hög inför varje match för att skapa den där extra stämningen.

De tyska lagen har även klackar som sjunger hög i 90 min likt de svenska fotbollslagen. Här är det en otrolig stämning inne på arenan.

Vi köper enbart fotbollsbiljetterna direkt av fotbollsklubben eller av fotbollsklubbens officiellt utsedda återförsäljare så att din fotbollsresa kommer var 100 % tryggt.

Bundesliga-vinnare sedan 1963

1963/64 1.FC Köln
1964/65 SV Werder Bremen
1965/66 TSV
1860 München
1966/67 Braunschweiger TSV Eintracht
1967/68 1.FC Nürnberg
1968/69 FC Bayern München
1969/70 VfL Borussia Mönchengladbach
1970/71 VfL Borussia Mönchengladbach
1971/72 FC Bayern München
1972/73 FC Bayern München
1973/74FC Bayern München
1974/75 VfL Borussia Mönchengladbach
1975/76 VfL Borussia Mönchengladbach
1976/77 VfL Borussia Mönchengladbach
1977/78 1.FC Köln
1978/79 Hamburger SV
1979/80 FC Bayern München
1980/81 FC Bayern München
1981/82 Hamburger SV
1982/83 Hamburger SV
1983/84 VfB Stuttgart
1984/85 FC Bayern München
1985/86 FC Bayern München
1986/87 FC Bayern München
1987/88 SV Werder Bremen
1988/89 FC Bayern München
1989/90 FC Bayern München
1990/91 1.FC Kaiserslautern
1991/92 VfB Stuttgart
1992/93 SV Werder Bremen
1993/94FC Bayern München
1994/95 BV Borussia Dortmund
1995/96 BV Borussia Dortmund
1996/97 FC Bayern München
1997/98 1.FC Kaiserslautern
1998/99 FC Bayern München
1999/00 FC Bayern München
2000/01 FC Bayern München
2001/02 BV Borussia Dortmund
2002/03 FC Bayern München
2003/04 SV Werder Bremen
2004/05 FC Bayern München
2005/06 FC Bayern München
2006/07 VfB Stuttgart
2007/08 FC Bayern München
2008/09 VfL Wolfsburg
2009/10 FC Bayern München
2010/11 BV Borussia Dortmund
2011/12 BV Borussia Dortmund
2012/13 FC Bayern München
2013/14 FC Bayern München
2014/15 FC Bayern München
2015/16 FC Bayern München
2016/17 FC Bayern München
2017/18 FC Bayern München
2018/19 FC Bayern München
2019/20 FC Bayern München

2020/21 FC Bayern München

Comments are closed.