Manchester united biljetter

Reseguide Fotbollsresor Manchester United

Fotbollsresor och Fotbollsbiljetter till Manchester

Manchester United är en av de absolut största fotbollsklubbarna i världen och klubben har vunnit varenda titel som är värd att vinna. Manchester United rankas internationellt som en av världens mest framgångsrika klubbar samt att klubben har över 100 miljoner supportrar runt om i världen.

The Theatre of Dreams – Old Trafford

Manchester Uniteds arena är den största arenan bland klubblagen i England, med en kapacitet på över 74 000 åskådare. Arenan invigdes redan 1910, tidigare hade klubben spelat ett par decennier på North Road och Bank Street. Old Trafford har genom åren genomgått flera omfattande ombyggnationer men är tyska bomber.

Sir Bobby Charlton som är en United legend kallade arenan alltid för ”the Theatre of Dreams”, vilket har oftast använts som smeknamn på Old Trafford. Officiellt heter arenan egentligen Manchester United Football Ground men detta namnet använts knappt.

Ta sig till Old Trafford

Oftast på en fotbollsresa bor ni på hotell i centrala Manchester och därifrån är det väldigt enkelt att ta er till Old Trafford. Det vanligaste sättet att ta sig till Old Trafford är att använda sig av spårvagnen. Det går även att ta buss vilket gör att du stiger av närmare arenan. Nackdelen med buss är att det tar längre tid då Manchester oftast har mycket trafik på matchdagar.

Va i god tid

När man ska på en fotbollsmatch i Old Trafford är det viktigt att vara ute i god tid. De omfattande säkerhetskontrollerna kan skapa köer, och dessutom vill du njuta av atmosfären som är elektrisk både på och utanför arenan innan matchstart. Manchester United har även en stor Megastore som är ett trevligt inslag. Megastoren är på över 1600 kvadratmeter och har öppet alla dagar i veckan inklusive matchdagar.

Guidad tur

När man är på en fotbollsresa till Old Trafford rekommenderar vi att man tar en guidad rundtur på arenan antingen före eller efter matchdagen. Den guidade rundturen tar cirka 80 minuter och ger en häftig inblick i kulisserna bakom Old Trafford. Man får även se Manchester Uniteds museum som berättar hela historien om denna gigantiska fotbollsklubb.

Tragisk Olycka

En svart dag i Manchester Uniteds historia var den 6 februari 1958 då klubbens chartrade flygplan havererade vid start från Münchens flygplats Riem. Ombord på planet fanns 44 personer med både spelare, ledare och journalister som var på väg tillbaka till England efter en bortamatch i Europacupen mot Röda Stjärnan Belgrad. Planet mellanlandade för en snabb tankning i München där planet misslyckades att lyft och kraschade in i byggnader när flygplatsen.

23 personer omkom i den hemska olyckan, varav åtta var spelare i Manchester United. Av de nio överlevande spelarna var de flesta svårt skadade och flera av dem spelade aldrig mer elitfotboll. Klubben fick plocka ihop ett lag av reserv- och ungdomsspelare som vann två matcher i den engelska ligan det året.

På planet från olyckan fanns den framtida storstjärnan Bobby Charlton och den legendariska tränaren Matt Busby. Utanför Old Trafford finns idag tre minnesmärken på Old Trafford.

Vinst i Europacupen

Manchester United lyckades bygga upp ett nytt lag under 1960-talet och var ett lag att räkna med. Trion som bestod av Bobby Charlton, George Best och Denis Law glänste på planen och eran kröntes med en vinst i Europacupen 1968 efter att ha besegrat Portugisiska Benfica på Wembley.

The Treble

På 1990- och 2000-talet var Manchester United den mest dominerande klubben i England. Klubben hade den legendariska tränaren och managern Sir Alex Ferguson som plockade hem ligaguld, nationella cuptitlar och europeiska cupsegrar åt klubben. 1998-99 lyckades Manchester United vinna ”The Treble” alltså Premier League, FA-cupen och Champions League. Manchester United är den enda klubben som lyckats med denna bedriften i historien.

Titlar under Sir Alex Ferguson

Sir Alex Ferguson ledde klubben under 26 säsongen och klubben vann hela 38 titlar, av dem 13 ligaguld, två Champions League-titlar och fem FA-cuptriumfer. Ferguson slutade som Manager från United 2013 och det tog tre år innan United vann en ny titel.

Åren som följde efter Sir Alex Ferguson hade slutat i Manchester som manager var turbulenta med flera tränarbyten och svaga prestationer.

Svenska spelare i Manchester United

Många stora spelare har gjort sitt avtryck i Manchester Uniteds långa och vackra historia. Kanske den störts av alla är Bobby Charlton, som hade en otrolig gentlemannastil och vann uppskattningen och respekten av sina egna och motståndarnas fans.

I United har även flera svenska spelare gjort avtryck med blandad framgång. Några av de mest kända spelarna från Sverige har varit Henrik Larsson, Jesper Blomqvist, Victor Nilsson-Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic. Men klubben har även representeras av Anthony Elanga, Bojan Djordjic, Jonny Rödlund.

Fotbollsresa Manchester United

Att åka till England och Manchester på en fotbollsresa är ett måste för alla fotbollsälskare. Det finns en stor risk att du kommer bli förtrollad och förälskad i Manchester och atmosfären på arenan och gör detta till en återkommande resa!

Boka din fotbollsresa till Manchester United och se ett av världens största fotbollslag redan idag!

Comments are closed.